Overslaan en naar de inhoud gaan

Kort na de oorlog is grootvader Simon van Laerhoven in Tilburg een stucadoorsbedrijf begonnen waar vader Fer zich na zijn trouwen in 1961 uit losmaakte en zich in Rijen vestigde.

In 1972 is het bedrijf naar Molenschot verhuist waar zoon Simon het in 1994 overnam en nu nog steeds de scepter zwaait. Het stucadoorsbedrijf is dus al meer dan een halve eeuw actief in de regio west- en midden Brabant waar het voor diverse bouwbedrijven, woningbouwverenigingen, vastgoedbeheerders en particuliere klanten alle voorkomende stucadoorswerkzaamheden uitvoert.

Sinds 1997 is bij het nieuwe bedrijfspand een showroom gecreeerd waar klanten onder het genot van een kop koffie alle toepassingen van stucadoorswerk kunnen bekijken terwijl ze van een deskundig advies worden voorzien.

Stucadoors­werkzaamheden

Onder lijstwerk verstaat men het toepassen van allerlei sierlijsten op traditionele basis zoals kooflijsten, perklijsten en lambriseringlijsten die op wand en plafond kunnen worden toegepast.

In combinatie met ornamenten, ronddelen, rozetten en gestucte gordijnkoven verkrijgt men een sjieke afwerking van wanden en plafonds.

In onze showroom zijn verschillende voorbeelden van lijstwerk te bezien.

Klassieke wand- en plafondstyling omvat alle technieken en toepassingen om uw wand of plafond een klassieke uitstraling te geven. Die uitstraling kan verkregen worden door het toepassen van traditioneel lijstwerk zoals men dat vroeger in kerken en herenhuizen zag, maar ook door het toepassen van stucplinten en verdiepte plafonds. Stucplinten zijn strakke gladde plintafwerkingen langs wand of plafond die in alle breedtes en laagdiktes door de klant te bepalen afmetingen te maken zijn. In onze showroom kunt u informatie krijgen over de verschillende mogelijkheden.

 

Sausklaar pleisterwerk omvat het spiegelglad pleisteren van oude en/of nieuwe wanden en plafonds die na droging dan gesausd kunnen worden in elke denkbare kleur. Sausklaar pleisterwerk geeft een zeer strak en rustig uiterlijk aan uw interieur. In samenwerking met ons schildersbedrijf verzorgen wij na het sausklaar stucadoren ook het sauswerk zodat U onder 1 dak al uw werkzaamheden uit kunt laten voeren.

Schuurwerk is een stucadoorslaag waar zilverzand in verwerkt is. Na verwerking wordt de laag met een schuurspons 'geschuurd' waardoor een speciaal effect wordt verkregen.

Schuurwerk wordt toegepast op wanden en plafonds maar geeft vooral op plafonds in combinatie met lijstwerk een klassieke uitstraling.

Onder sierpleister en spachtelputz wordt een afwerklaag bedoeld bestaande uit kunststof korrels van verschillende diameters en structuren.

Deze decoratieve pleisterlaag geeft een karakteristieke en rustige uitstraling aan wanden door een gelijkmatig gestructuurde korrel die in alle kleuren is te verkrijgen is.

Door zijn kras- en stootvastheid geeft deze wandafwerking een makkelijk te onderhouden en bijna niet te beschadigen oppervlak.

In onze showroom zijn verschillende structuren en kleuren spachtelputz te bezien.

Onder spachtelputz wordt een afwerklaag bedoeld bestaande uit kunststof korrels van verschillende diameters en structuren.

Deze decoratieve pleisterlaag geeft een karakteristieke en rustige uitstraling aan wanden door een gelijkmatig gestructuurde korrel die in alle kleuren is te verkrijgen is.

Door zijn kras- en stootvastheid geeft deze wandafwerking een makkelijk te onderhouden en bijna niet te beschadigen oppervlak.

In onze showroom zijn verschillende structuren en kleuren spachtelputz te bezien.

 

Uitrapen van nieuwe wanden en plafonds in nieuwbouwprojecten, handmatig of via machinale verwerking met gipsspuitmachines van verschillende mortels waarna afwerking volgt via in bestek voorgeschreven of door opdrachtgever aangegeven afwerklaag.

 

Klassieke wand- en plafondstyling omvat alle technieken en toepassingen om uw wand of plafond een klassieke uitstraling te geven. Die uitstraling kan verkregen worden door het toepassen van traditioneel lijstwerk zoals men dat vroeger in kerken en herenhuizen zag, maar ook door het toepassen van stucplinten en verdiepte plafonds.
Stucplinten zijn strakke gladde plintafwerkingen langs wand of plafond die in alle breedtes en laagdiktes door de klant te bepalen afmetingen te maken zijn.

In onze showroom kunt u informatie krijgen over de verschillende mogelijkheden.

nieuwe website in opbouw

De website is net nieuw en nog volop in ontwikkeling. Er staat een kleine selectie van onze afgeronde projecten op, we zullen deze snel aanvullen met meer afgeronde projecten.